Oja semipermanentă ocupă în ultimii ani un loc special în preferințele femeilor în materie de manichiură și pedichiură. Popularitatea acestui tip de ojă a crescut semnificativ datorită rezistenței de lungă durata în comparație cu ojă normală, având o rezistență aproape la fel de lungă că și gelul de unghii.
Totuși, există câteva aspecte importante pentru a asigura rezistență acesteia. Calitatea bazei utilizate este primul aspect, fiind recomandată folosirea unei baze clasice cu aderența bună pe unghia naturală. Pe de altă parte, poate fi folosită și o baza cu o densitate mai mare care permite îmbunătățirea aspectului unghiei naturale.
În trecut, rezistență ojei semipermanente ținea mai mult de calitatea unghiei naturale pe care era aplicată, acum însă, au apărut baze recomandate persoanelor cu unghii moi, casante. Dacă preferi o manichiură pe unghia naturală, atunci ojă semipermanenta este cea mai bună alegere, însă pentru cele care își doresc unghii mai lungi, forme sau modele deosebite, gelul rămâne varianta optimă.
Cum întreținem manichiură cu ojă semipermanenta? Hidratarea cu ulei de cuticule este singură necesară, iar în cazul în care vrei să îți scurtezi unghiile, o poți face prin pilire, dar nu și prin tăiere, deoarece rișți să sară ojă. În general întreținerea manichiurii cu ojă semipermanenta se face o dată la 2-3 săptămâni. Avantajul este că, dacă ai puțîn indemanara și o lampa de uscat unghiile cu leduri UV, poți să faci asta chiar tu, folosing de exemplu One Step Gel Pen. Acest tip de gel nu necesită baza și top coat, se usucă rapid și se aplică foarte ușor datorită pensulei integrate, fiind sub formă unui stilou.
Atunci când vine vorba de îndepărtarea acestei oje, putem folosi metodă de dizolvare cu soluție soak off, acetonă sau prin pilire. În cazul în care îți faci singură acasă acest tip de manichiură cel mai indicat este să utilizezi soluția soak off astfel:
– Pilesti top coatul (în cazul folosirii one step gel nu este cazul)
– Imibibi o bucățică de vată în soluția soak off sau acetonă și poziționezi deasupra unghiei
– Înfășori degetele în folie de aluminiu individual și lași așa pentru 10-15 minute
– Îndepărtezi foliile cu ajutorul unui instrument de curățare cuticule și apoi resturile de ojă
– Finisezi unghiile cu o pilă buffer fină
Pauzele nu sunt necesare, deoarece componentele acestor tip de oje nu sunt nocive pentru unghie iar unghia respiră prin rădăcina să, fiind alimentată cu oxigen prin fluxul sangvin.
Singurul lucru care poate afecta unghia este pilirea mecanică în mod excesiv, deci nu insistă cu pilă dacă ți le faci singură. Un profesionist știe exact cum și cât trebuie să pilească.
Unde foarte bune