Vine un moment cand simti ca a venit timpul pentru o noua schimbare in viata ta. Ai incercat sa iti schimbi garderoba, stilul, coafura, unghiile, insa pare ca nimic nu te multumeste pe deplin. Daca te uiti in oglinda si ai vesnica senzatie ca lipseste ceva la tine, la fata ta, fii sigura ca nu esti singura persoana in situatia asta. Tot ce trebuie sa faci e sa iti dai seama ce ai schimba.
Tot mai multe persoane apeleaza la multe servicii de infrumusetare, mai ales dupa o anumita varsta cand imperfectiunile fetei, cum ar fi ridurile, se acceanteaza. Daca iti doresti o schimbare din acest punct de vedere, este recomandat cu draga inima un ser acid hialuronic, care elimina aceste imperfectiuni. Multe persoane s-au simtit mai frumoase, mai increzatoare dupa ce au apelat la o astfel de injectare, care are scop redarea prospetimii tenului si intinerirea acestuia.
Probabil mai sunt si cateva persoane care se gandesc ca nu ar recurge la o astfel de metoda, dar in majoritatea cazurilor, acele persoane sunt proaspetii adulti, care inca nu se confrunta cu astfel de probleme, cum ar fi ridurile, dar dupa o anumita varsta, acest truc iti poate imbunatati starea mai mult decat te gandesti.
Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic, cunoscut si sub numele de hyaluronan sau hialuronat, este un carbohidrat ce se gaseste in mod natural in organismul uman, mai ales in catilaje si in piele.
Rolul acidului hialuronic este sa transporte nutrientii catre celule, sa le purifice de toxine, actionand ca un lubrifiant. Mai mult, acesta retine cantitati mari de apa, de 100 de ori volumul propriu, si tocmai de aceea este considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulara.
Partea mai putin buna este ca volumul de acid hialuronic din epiderma scade cu varsta. Acest lucru duce intr-un fel sau altul la inevitabila pierdere a elasticitatii si la aparitia ridurilor. Datorita efectelor sale de umplere a ridurilor si de netezire, acidul hialuronic este folosit, de ani buni, in industria cosmetica.
De ce acesta aduce efecte benefice pielii?
- Rolul acidului hialuronic este de a estompa ridurile. Acesta actioneaza direct in piele, unde completeaza spatiile libere dintre fibrele de colagen si elastina, creand astfel aparenta unei „saltele”, in care fibrele de colagen si elastina reprezinta „arcurile sau spiralele de sustinere”, iar acidul hialuronic reprezinta „spuma poliuretanica” care nu permite arcurilor sa se indrepte – intinda.
- O a doua situatie benefica este reprezentata de acidul hialuronic care stimuleaza sinteza de colagen. Colagenul sustine tendoanele, pielea si cartilajul, iar cantitatea optima de colagen in structurile enumerate contribuie la mentinerea fermitatii si supletei pielii. Cel mai important este sa pastram un echilibru asigurand cantitatea necesara de acid hialuronic in organism. Atunci vom determina si mentine si o cantitate optima de colagen in tesuturi, ajutand astfel la sporirea efectului antiaging.
- Nu in ultimul rand, acidul hialuronic confera luminozitate pielii, asigurand un look fresh, ceea ce toate doamnele isi doresc indiferent de varsta. Sub stratul exterior, pielea arata ca un burete. Cu cat spatiile goale dintre colagen si fibrele de elastina sunt mai bine acoperite cu acid hialuronic, cu atat pielea va arata mai luminoasa si mai odihnita. Toate acestea se intampla datorita faptului ca acidul retine apa si creste nivelul de hidratare.
Probabil te intrebi si cat o sa dureze efectul unei astfel de injectari cu ser acid hialuronic
Acidul hialuronic este impartit in 2 categorii: cel cu durata intre 9-12 luni si cel cu durata intre 1-2 ani. Aceea fiind reprezentarea teoretica. Insa in practica, trebuie sa fim constienti ca durata efectului acidului hialuronic injectat poate varia si in functie de capacitatea naturala a fiecaruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei. De mentionat insa este faptul ca acidul hialuronic este biodegradabil 100%.
Exista riscuri daca aplicam un astfel de tratament? Daca da, care sunt acestea?
Da, exista. Cu toate ca situatiile in care organismul respinge acest ser acid hialuronic sunt destul de rare, acestea totusi exista cateva riscuri de genul reactiilor alergice – febra, greata, varsaturi, inflamari, in cazul utilizarii acidului la pacientele cu boli autoimune. Insa tratamentele cu acid hialuronic sunt foarte bine tolerate, fiind vorba despre un compus natural ce exista deja in toate tesuturile conjunctive.
De asemenea, nu este recomandata utilizarea acidului hialuronic in timpul sarcinii si nici imediat dupa sarcina sau la persoanele depistate cu intoleranta la compusul de baza.
Din punct de vedere psihologic, acidul hialuronic poate provoca si dependenta. Dupa multe statistici realizate in acest caz, femeile rar mai renunta la el si nu mai doresc sa revina la pielea obosita si ridata din trecut. Totusi, din punct de vedere fiziologic, nu exista niciun risc de dependenta.
Asadar, daca iti doresti sa renunti la riduri si la aspectul obosit al fetei tale, incearca utilizarea acestui ser acid hialuronic, care te va face sa te simti din nou frumoasa si tanara.