Remedii naturiste pentru ficat

cum sa ai un ficat sanatos

Cum să îți menții ficatul sănătos cu ajutorul remediilor naturiste

Ficatul este responsabil pentru sitetizarea proteinelor, curățarea sângelui și facilitarea digestiei alimentelor consumate. Totodată, acesta lupta împotriva infecțiilor și ne ajută să tranformam zahărul consumat în energie, jucând un rol crucial în funcționarea organismului la capacitate optimă și efectuând peste 500 de funcții de procesare a mâncării și băuturii. El cântărește 1.4 kg, fiind cel mai mare organ al organismului uman. Ficatul are cea mai mare putere de regenerare, însă trebuie să îl ajutăm și noi, pentru a putea preveni bolile hepatice și pentru a îl menține sănătos.

Cum ne protejăm ficatul?

  1. Extractul de păpădie – conține taraxacina și se găsește în rădăcina firului de păpădie. Acesta ajută la curățarea sângelui, iar frunzele de păpădie conțîn proteine, vitamine (A,B,C,D) și glucide. Un ceai din frunze uscate de păpădie are efect depurativ și ajută și fluidizarea sângelui în organism. Ceaiul se prepară din 2 lingurile de frunze uscate de păpădie cu 250 ml de apă pe care îl lăsăm să facă infuzie timp de 10 minute și îl consumăm dimineață pe stomacul gol o cană, și o cană seară înainte de culcare. Tratamenul este indicat să fie ținut timp de 3 săptămâni, de 3 ori pe an, primăvară și toamna.
  2. Extract de brusture – detoxifiere. Această plantă este bogată în calciu, aminoacizi și potasiu care ajută la eliminarea toxinelor. Acest ceai este recomandat să se bea 3-4 căni pe zi, tinp de două săptămâni. Ceaiul se prepară cu 2 lingurițe de rădăcina de brusture mărunțită pus în 500 ml de apă clocotită.
  3. Ghimbirul – îmbunătățirea funcțiilor ficatului. Are proprietăți termogene ajutând astfel la o mai bună circulație a sângelui, livrare de oxigen, vitamine și minerale către celule. Ghimbirul, sub formă proaspătă sau pudra, poate fi utilizat că și ceai sau condiment la gătit și consumarea acestuia sub orice formă, intensifica geneza enzimelor care absorb nutrienții și lupta împotriva disconfortului digestiv.
  4. Extract de schizandra – efect antioxidant. Această plantă, rudă cu vită de vie, ajută la starea generală de bine a organismului prin aportul de minerale, vitamine, acizi grași benefici, polifenoli și lignani. Acest extract ajută la protejarea ficatului, poate fi folosit în mâncăruri sau sub formă de ceai.

Dacă totuși, preferi aceste remedii naturiste sub o formă mai modernă, poți încerca Silimarina, care nu este nici foarte scumpă, și combină toate aceste 4 plante într-o singură pastilă, fiind mai comod de utilizat. Silimarina este indicat să se ia 1-2 capsule în fiecare dimineață.

Tu cum ai grijă de ficatul tău?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *