Pete pigmentare?

În multe cazuri, aparatia petelor pigmentate pe mâini este semn al îmbătrânirii pielii, încă nu este neapărat acesta motivul. Sunt multe cazuri în care pigmentarea pielii apare că și efect al unor porbleme hormonale sau a actiuniii razelor ultraviolete. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în cazul apariției acestor pete este o vizită la medic, deoarece este important să fie tratată cauza rapid.

Ce sunt de fapt aceste pete pigmentate? Sunt acumulări de melanină (pigment secretat de organism cu rol de protecție), care este secretată în exces din diferite motive. În majoritatea cazurilor, aceste pete apar la femeile care iau tratament hormonal, însărcinate sau care tocmai au născut. Pe de altă parte, dacă ai stat foarte mult la soare pe parcursul anilor, sau ai abuzat de solar, este posibil să te confrunți cu această problema. Cele mai întâlnire locuri în care apar aceste pete sunt: mâini, brațe, decolteu, spate sau față.

CUM PREVENIM?

  • Aplicare zilnică a cremelor cu factor de protecție solară, SPF 30 cel puțîn, pentru a respinge razele UVA și UVB
  • Aceste produse trebuie aplicate în orice perioada a anului, indiferent de vreme și anotimp
  • Cele mai bune produse sunt cele care conțîn dioxid de titan sau oxid de zinc, însă este foarte importantă calitatea acestor produse pentru a evita subtantele alergenice, iritative sau fotosensibile
  • Mare atenție la ingredientele active ale produselor folosite – desitante să prevină producția în exces a melaninei
  • Este foarte important că această crema să conțină și antioxidanți
  • Evita cremele cu parabeni, parfum, solvenți sau coloranți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *