Îngrijire cuticule

sfaturi cuticule

Cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont în îngrijirea cuticulelor!

Deși reprezintă un obicei foarte vechi în materie de manichiură și pedichiură, este foarte dăunător pe termen lung: tăierea cuticulelor. Iată câțiva pași pentru cuticule sănătoase:

  1. Nu le tăia! Medicii dermatologi susțîn că tăierea cuticulelor este o acțiune agresivă care distruge protecția naturală a unghiilor lăsând loc de intrare pentru bacterii și micoze. De asemenea, prin tăierea cuticulelor, unghia se poate deforma și pot apărea striatiile. Cel mai bine este să folosești tratamente speciale pentru cuticule care le topesc, și apoi uleiuri de hidratare intensă profesionale (care conțîn și ingrediente ce încetinesc creșterea acestora)
  2. Împinge-le ușor! După ce ai îndepărtat excesul de piele al cuticulelor cu soluții speciale și ai hidratat unghiile cu ulei sau crema, împinge-le cu un bat din lemn de bambus. Aplicarea zilnică a acestei tehnici duce la dispariția cuticulelor.
  3. Hidratare! Cuticulele arată inestetic datorită efolierii, craparii sau uscării, însă poți evita acest lucru aplicând frecvent o crema de mâini (sau special pentru cuticule). În plus, hidratarea cuticulelor, a pielii în general ține de hidratarea generală a organismului, deci consumă multe lichide (apă, ceaiuri)
  4. Evita acetonă sau utilizarea produselor de curățare pentru casă foarte agresivi. Cel mai bine ar fi să utilizezi mănuși atunci când îți cureți casă, pentru a evita uscarea în exces a unghiilor, cuticulelor și mâinilor. Chiar și băile lungi pot provoca deshidratari!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *