Efectele poluării asupra pielii

cum ne ferim pielea de poluar

Cum protejezi eficient pielea de poluare?

Poluarea este cel mai mare inamic al pielii noastre deoarece crește nivelul radicalilor liberi produse de organism. Astfel, pot apărea o serie de afecțiuni dermatologice la nivelul pielii mai ales. Aerul poluat înfundă porii și fac tegumentul să pară obosit, afectând mâinile, față și gâtul, intrând și în piele și distrugând nivelul de umiditate natural rezultând astfel în apariția petelor și uscarea pielii.

Cum ne protejăm?

Primul pas în procesul de protejare al pielii este curățarea, îndepărtarea celulelor moarte, a sebumului în excess care înfundă porii și a murdăriei. Produsele de curățare și inrijire se aleg în funcție de tipul pielli tale. De exmplu, pielea uscată trebuia îngrijită cu soltuii fără aclool, pe când tenul gras are nevoie de produse acide.

Bea apă multă pentru a elimina toxinele din organism și a ajută celulele să absoarbă mai ușor substanțele nutritive. Pentru a păstra tegumentul tânăr și proaspăt, pielea are nevoie de hidratare, daoarece prin transpirație se pierd multe substanțe nutritive. În plus, include cât mai des în dietă ta acizi grași esențiali precum Omega 3 și 6 care ajută la dezvoltarea membranelor celulelor pe baza de lipide, precum ulei de măsline, ouă, semințe de dovleac, carne de pui, fasole, spanac, nuci sau somon.

Nu uită de protecția solară, indiferent de anotimp sau vreme, deoarece acest filtru UV încetinește îmbătrânirea și te protejează de bolile de piele. Expunerea îndelungată la soare fără protecție face că această să își piardă din ferminate și elasticitate și lasă loc pentru riduri.

Tu cum ai grijă de pielea ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *