Diferența dintre pielea uscată și cea deshidratată

cum ne dam seama de diferenta

Cum ne dăm seama dacă pielea noastră este uscată sau deshidratată?

Este foarte important să înțelegi diferența dintre pielea deshidratată și cea uscată pentru a ști ce este necesar să îi oferi. Acel discomfort resimțit la nivelul pielii, provocat de umiditate ridicată, temperaturi scăzute, aerul uscat din încăperi foarte călduroase, îți pot crea impresia unei pieli uscate, deși este posibil că aceassta să fie deshidratată.

Tenul deshidratat înseamnă un deficit de apă, pe când tenul uscat înseamnă lipsa unui nivel optim al lipidelor și uleiurilor ce formează barieră lipidica naturală a pielii. Tenul uscat este un tip de ten, pe când tenul deshidratat este întâlnit la tenul mixt sau gras, iar principala cauza este insuficientă cantității de apă consumată.

Tenul uscat produce mai puțîn sebun, rezultând într-o piele lipsită de vitalitate, ternă și lipsită de luminozitate, având de asemenea riduri premature și linii fine, pe când o piele deshidratată înseamnă riduri accentuate de expresie iar celulele pierzând din volum rezultă o piele cu elasticitate și fermitate scăzută. Astfel, un ten deshidratat secretă excesiv sebum, pentru a suplini lipsa de hidratare, însă acea senzația de „piele care strânge” nu dispare.

Îngrijire:

Pentru un ten uscat: – produse cosmetice bogate în uleiuri nutritive precum vitamina E, ulei din samburi de caise sau avocado.

Pentru un ten deshidratat: – produse cosmetice bogate în glicerină( care formează o barieră de protecție pentru a nu permite pierderea de apă la nivel celular), ingrediente active pentru reținerea nivelului optim de apă și acid hialuronic.

Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste două tipuri de piele, cel mai indicat ar fi bineînțeles sfatul unui medic dermatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *