Cum să fii mai fericit în 12 pași!

 1. Fă-ți mai mult timp pentru ține – astfel vei avea mai multă energie pozitivă care îți va aduce multe beneficii asupra sănătății. Odihnește-te, plimbă-te, fă sport, ieși cu prietenii, uite-te la filem, orice îți face inima să tresară de bucurie.
 2. Acordă mai mult timp relației tale de cuplu și de familie – iubirea împlinită are un rol foarte important în atingerea fericirii. Rezervă-ți mai mult timp alături de persoană iubita, (și cu copilul) indiferent de activitățile pe care alegeți să le faceți împreună.
 3. Fixează-ți obiective – scrie cu pixul pe foaie (sau în telefon) cee ce îți propui să faci într-o zi / săptămâna pentru a evita să acționezi haotic și să te epuizezi.
 4. Relaxează-te – cu o baie fierbire, muzică relaxanda, citind o carte, la un film, oricum îți place ție mai mult.
 5. Iubește-te pe ține mai mult – tu trebuie să fii în primul rând fericit, înainte să faci pe altcineva fericit. Nevoile tale sunt pe primul loc.
 6. Învață să spui NU oamenilor din jurul tău, atunci când simți asta – spune-ți ție da mai des decât celorlalți.
 7. Învinge-ți o frică – asumarea de riscuri ne duce mai aprope de fericire și succes. Sări cu parasula, da-te pe un tobogan înalt, da-te cu tiroliana. Adrenalină este calea cea mai rapidă spre fericire.
 8. Trăiește în prezent – bucură-te de ziua de astăzi și de momentul acesta, nu trăi cu gândul la trecut sau așteptând cu nerăbdare ziua de mâine!
 9. Fă o dezintoxicare – și nu, nu ne referim la cea alimentară, deși este bună și aceea, ci o pauză de la a te compară cu ceilalți, de la a te învinovăți singur, de la internet, telefon și laptop!
 10. Ieși afară – natură și aerul curat este benefic atât pentru fizic cât și pentru psihic
 11. Fă-ți un cadou – un bilet la teatru, un tricou nou sau orice lucru care te va bucură și îți va crește stimă de sine
 12. Descoperă-ți adevărată valoare – care este atuul tău cel mai mare? Atunci când îți amintești că este foarte bun, talentat, priceput la ceva anume îți crește stimă de sine.

 

Te așteptăm să ne spui dacă aceste sfaturi te-au ajutat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *