Care sunt beneficiile serului cu acid hialuronic?

infromative picture

Fiecare dintre noi a auzit de acidul hialuronic și de proprietățile sale, atunci când vine vorba de îngrijirea corespunzătoare a pielii.

Acidul hialuronic a fost descoperit încă din anul 1934, fiind denumit chimic hialuronat. Dacă ne referim la structura sa, observăm că este o moleculă compusă în mare parte din polizaharidă, regăsindu-se în țesutul conjunctiv al pielii noastre.

Principalul rol al acestei substanțe este de a menține țesuturile pielii hidratate, ceea ce înseamnă că are un rol foarte important în organism.

Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de acid hialuronic secretată de corp scade, deci avem nevoie de suplimente.

Serul cu acid hialuronic este o opțiune de luat în calcul, mai ales datorită concentrației mari de substanță și a modului de administrare facil. Poate fi folosit de către oricine, pentru menținerea unui ten ferm și lipsit de riduri de expresie.

Putem spune că acidul hialuronic este la baza numeroaselor tratamente folosite în cosmetică, datorită eficienței sale.

În primul rând, folosirea serurilor, a cremelor sau a fiolelor ce conțin acid hialuronic ajută la menținerea elasticității pielii, oferindu-i în același timp fermitate și luminozitate.

Având în vedere acțiunea puternic hidratantă a acidului hialuronic, observăm că acesta previne și apariția ridurilor, deci trebuie inclus în rutină zilnică de îngrijire.

Serul cu acid hialuronic aplicat local este ideal mai ales în cazul tenului uscat, deoarece previne exfolierea pielii și ajută la regenerarea epidermei.

Un alt beneficiu al acidului hialuronic este reprezentat de capacitatea de neutralizare a radicalilor liberi, care au un efect foarte nociv asupra pielii. Radicalii liberi apar ca urmare a fenomenului de poluare, deci serul cu acid hialuronic este foarte indicat, mai ales dacă locuim în marile metropole, unde nivelul de poluare depășește limita normală admisă.

O altă inovație în domeniul estetic este remodelarea facială, care se poate face tot prin intermediul tratamentelor cu acid hialuronic. Putem să ne umplem ridurile, să ne modelăm linia maxilarului, pomeții, nasul, bărbia, iar intervențiile de acest tip sunt non-invazive, deci foarte ușoare.

Să nu uităm nici de augumentarea buzelor, metodă ce are la bază tot această substanță, ce conferă volum.

În concluzie, beneficiile acidului hialuronic sunt multiple, iar din acest motiv, observăm că este folosit foarte des atât în domeniul esteticii, cât și în medicină. Fiecare dintre noi ne dorim să avem un chip lipsit de riduri, care să arate cât mai bine, iar asta înseamnă că ar trebui să optăm pentru produsele de îngrijire ce conțin în compoziție acid hialuronic. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *