Care este importanta produselor cosmetice, dar care sunt si riscurile implicate?

Care este importanta produselor cosmetice

Femeii moderne nu ii lipsesc produsele cosmetice la care apeleaza adesea pentru o infrumusetare rapida.

Tot mai multe femei incep de la varste fragede sa foloseasca machiajele, care nu intotdeauna sunt realizate din cele mai sanatoase ingrediente, grabindu-si astfel procesul de imbatranire, dar si de confruntare cu diverse probleme de sanatate la nivelul pielii.

Cu siguranta ca nu se pot lipsi de produsele cosmetice. Multe dintre aceasta gasesc ca activitatea de a se machia este relaxanta, le ofera o buna dispozitie femeilor si le ofera si mai multa incredere.

Sunt importante produsele cosmetice in zilele noastre?

Bineinteles ca da. Produsele cosmetice au fost, sunt si vor fi mereu la cautare datorita capacitatii lor de a scoate in evidenta trasaturile frumoase ale fetei. Insa, este adevarat ca, nu trebuie sa se insiste cu folosirea lor pentru evitarea situatiilor in care acestea pot afecta tenul.

Produsele cosmetice, cele care sunt de inalta calitate, pot fi chiar foarte folositoare pentru pastrarea unui ten sanatos, cum ar fi fondul de ten cu spf. Vara, cand soarele este foarte puternic si iti poate arde fata, acest fond de ten este solutia ideala. Te protejeaza de razele ultraviolete, iti uniformizeaza tenul si il protejeaza de impuritati.

Produsele cosmetice au, asadar, si alte roluri pe langa cele de evidentierea trasaturilor frumoase ale fetei. Folosite corect, acestea te pot ajuta sa invingi lupta cu acneea, sa iti cureti tenul cat de bine se poate si sa ii oferi un mediu mult mai placut.

De asemenea, sunt mult persoane care sufera de acnee severa si cu care nu se simt confortabil, asa ca mai degraba prefera sa aplice putin fond de ten care sa mai mascheze din acestea. Secretul consta in respectarea rutinei de dimineata si a celei de seara, pentru a avea un ten curat si protejat. Nu trebuie niciodata neglijat faptul ca astfel de produse pot avea in compozitia lor o multime de chimicale care nu fac bine tenului. De aceea, este ideal sa achizitionezi numai produse cosmetice de inalta calitate si care iti pot oferi o oarecare protectie impotriva factorilor externi cum ar fi soarele puternic, vantul puternic etc.

Care sunt riscurile la care te supui atunci cand folosesti produse cosmetice?

Este bine sa stim care sunt compusii alergenici care pot crea probleme. De asemenea, este bine sa te cunosti foarte bine pe tine insuti, care este reactivitatea pielii tale si care sunt bolile de care suferi. Astfel, este important sa stii daca esti alergic (si, daca este posibil, la ce anume), daca ai suferit sau suferi de dermatita atopica, daca ai astm bronsic, rinita alergica, conjunctivita, sinuzita cronica, psoriazis etc.

Practic, existenta unui context alergic trebuie sa ne orienteze catre folosirea produselor dermatocosmetice, deci spre produse care nu ar trebui sa schimbe compozitia pielii sau textura ei si care contin cat mai putini excipienti precum coloranti, conservanti sau parfum. Daca alegem totusi un produs cosmetic, ar trebui sa ne uitam pe eticheta si sa alegem acele produse care contin cat mai putine ingrediente, pentru a limita cat mai mult riscul unor reactii alergice. In plus, este de evitat folosirea produselor de care nu avem stricta nevoie.

Pentru anul 2017, se estima ca femeia obisnuita folosea zilnic, in medie, 12 produse cosmetice de ingrijire personala, avand, in medie, 168 de substante chimice diferite. Oare nu se pot obtine aceleasi efecte sau efecte similare cu mult mai putine produse? Iata o intrebare la care merita reflectat. Un produs dermatocosmetic implica cercetare, studii de siguranta si, prin urmare, un cost de productie mai mare.

Astfel, exista persoane care nu isi permit sa foloseasca aceasta categorie de produse. Apoi, se stie ca alergiile sunt intr-o continua crestere. Aproximativ unu din cinci oameni are diateza atopica, aceasta predispozitie catre alergii. Dar raman 80 la suta care nu au nevoie de produse dermatocosmetice, iar atunci un cosmetic este mai mult decat suficient. De asemenea, ar trebui intelese efectele adverse dovedite, cum ar fi: dermatitele de contact, depigmentarile, alergiile aeriene in cazul parfumurilor (parfumurile sunt compusi organici volatili care prin inhalare pot sa genereze alergii).

In concluzie, trebuie sa alegem cu grija ce produse cosmetice folosim pentru tenul nostru, pentru a nu risca sa ne afectam sanatatea si pentru a-l proteja cat de bine putem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *