5 motive să-ți faci cumpărăturile la piață

Datorită numărului mare de supermarketuri, minimarketuri din fiecare cartier, tot mai puțini oameni își fac cumpărăturile de la piață. Iată însă care sunt 5 beneficii pe care le pierzi atunci când alegi magazinele:

  1. La piață fructele și legumele de sezon sunt proaspete și de la fermieri locali, în timp ce, în supermarketuri acestea fin din alte țări în camioane frigorifice având deja câteva zile atunci and ajung pe rafturi.
  2. La piață fructele și legumele sunt coapte, venind de la fermierii noștri în doar câteva ore, aceștia le culeg atunci când sunt coapte. Pe de altă parte, cele din supermarketuri sunt culese cu mult timp înainte pentru a ajunge la destinație în timp util și nu vor fi la fel de gustoase.
  3. Produsele găsite la piață sunt mult mai nutritive – poți observă asta datorită culorilor vii pe care fructele și legumele le au, care se datoareaza nutrienților. Cele din supermarekturi, vei observă că sunt de culori mult mai șterse.
  4. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătatea ta, vei susține economia locală, ajutând fermierii să își mentian activitatea și să poate oferi o alternativă mai sănătoasă consumatorilor.
  5. În plus, ajuți mediul, deoarece produsele din supermarketuri bat cale lungi să ajungă acolo, consumându-se mult combustibil care știm cât de mult poluează mediul înconjurător.

 

Dacă te decizi să îți faci cumpărăturile la piață, trebui să ții minte că:

  • La piață nu poți plăti cu cardul, deci să nu uiți să te oprești la un bancomat în drum spre piață
  • Cele mai multe produse le găsești cu puțin înainte de prânz, iar cu puțin timp înainte de închidere vei găși și prețuri mai mici, deoarece vânzătorii nu vor să se întoarcă acasă cu legumele și fructele proaspete!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *