5 motive pentru care o femeie se descurcă mai bine cu bugetul personal decât un bărbat

Sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să îți fugă ochii prin vitrinele din mall deși știai că abia îți mai ajung banii până la următorul salariu. Și mai mult că sigur, ți s-a întâmplat la un moment dat să arunci și ultimul leu din buzunar petru a îți face un moft, o plăcere. Deși majoritatea oamenilor consideră că o femeia cheltuie banii mult mai repede, dând fugă la shopping chiar după ce a luat salariul, studiile arată că realitatea este altă. Iată cât de surprinzătoare sunt motivele pentur care o femeie se descurcă mai bine cu bugetul personal decât un bărbat:

  1. Nu depinde de banii părinților – conform studiilor realizare de Yodle Interactive sunt mult mai puține femei între 35 și 44 ani care depind de banii părinților, decât bărbați de aceeași vârstă. Există șanse de 4 ori mai mari că un bărbat între 35-44 ani încă să locuiască cu părinții, față de femeile de aceeași vârstă.
  2. E mai responsabilă când vine vorba de credite – deși o femeie apelează mai des la creditare, această nu va cheltui o suma mare de bani într-o singură luna și se va asigura că va plăti creditul la timp.
  3. Are mai mare șanse să își pună de o parte bani pentru pensie – femeile sunt mult mai implicate în planurile de economisire pentru bătrânețe decât bărbații. Deși un bărbat va ajunge să strângă la final o suma mai mare de bani, acest lucru se datoareaza doar perioadei mai lungi de muncă.
  4. În plus, un bărbat are mai multe șanse să umble la suma de bani strânsă pentru pensie până să iasă la pensie, decât o femeie.
  5. Totodată, femeile investesc cu măsură, asumându-și mai puține riscuri privind investițiile financiare, decât bărbații. Femeile sunt mai prudente, au mai multe răbdare și sunt mai calculate.

Este foarte important modul în care cheltui veniturile și modul în care apelezi la soluții de finanțare rapidă atunci când vine vorba de economia familiei tale pe termen lung. Dacă acorzi mai multă atenție, vei putea să îți permiți vacanțe exotice, vei putea acoperi cheltuieli neprevăzute fără să trebuiască să te împrumuți și vei putea chiar să economisești pentru zle negre.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *